26 jun

Stelvio 4-16.september

Her finner du følgende om samlinga:

  • •Reise
  • •Vær og føre
  • •Boforhold
  • •Skitrening
  • •Barmark
  • •Skole
  • •Skader og sykdom
  • •Sosialt
  • •Oppsummering  

Reise

For de eldste løperne startet reisen allerede fredag 2.september i og med at de skulle ta fly fra Rygge til Memmingen tidlig lørdag morgen. De satt på med skolens busser til Oslo, hvor de trente barmark på toppidrett senteret før de dro til Moss for overnatting. 1.klasse tok fly fra Værnes til Milano søndag 4.september. Kai, Hallgeir og Olav kjørte bussene ned og hentet løpere på henholdsvis Malpensa (Milano) og Memmingen utenfor München.  De eldste ankom Stelvio på lørdag kveld og 1.klasse kom sent søndag kveld.

20110924 Stelvio 2

Vær og føre

Søndag og mandag i starten av samlinga ble det ikke noe skikjøring. Det regnet kraftig og de ville ikke slippe oss opp på breen. Etter hvert ble det oppholdsvær og vi fikk kjøre på ski fra tirsdag. Den første uka var været stort sett bra med frost om natta som gjorde underlaget hardt fra morgenen. Sterk sol gjorde imidlertid sitt til at underlaget ble bløtt utover dagen. Den andre uka var det tydelig kaldere om natta siden det tok lengre tid før det ble bløtt. Sånn sett ble treningsforholdene bedre utover samlinga.

20110924 Stelvio 3

Boforhold

Alle bodde på Hotel passo stelvio Capitani. Hotellet ligger 100 m fra gondolen og er godt brukt etter å ha stått i vær og vind på 2750m i nesten100 år! Tross det var rommene bra, utøverne bodde på dobbeltrom og jeg tror de aller fleste vet hva det vil si å sove på hard madrass?! Maten var topp bortsett fra litt mager frokost. I starten av oppholdet var det noen lange øyne på frokosten når det det kun var loff og “bakkels” på bordet. Kai tok affære og handlet inn ekstra frokost blanding slik at vi fikk litt mer å starte dagen med.  Frokosten ble veiet opp med pasta både til lunsj og middag slik at det daglige næringsinntaket var mer enn stort nok.

20110924 Stelvio 4    20110924 Stelvio 5 

                                                                                                           

Skitrening

Som nevnt ble forholdene bedre utover i samlinga i og med mer nattkalde. Selv om vi hadde bestilt traseer i god tid visste vi aldri hvor vi fikk trasé. Mr. Umberto, som “Pisten chiefen” i Stelvio heter, hadde tydeligvis et Italiensk system og fordelte traseer om morgenen når vi kom opp på fjellet. Det knyttet seg derfor alltid en viss spenning til hva utfallet ble og vi var pent nødt til å ta til takke med de traseene vi fikk. Vi var ikke av de gruppene som ble prioritert først for å si det sånn. Selv om vi ikke var i posisjon til “å velge” trasé først så ordnet det seg til slutt og vi fikk bra trening hver dag.

20110924 Stelvio 6         20110924 Stelvio 7  
                                                                                      

Fokuset for gruppa til Kai har vært å jobbe med basisferdigheter og grunnteknikk. Innenfor grunnteknikken har det vært spesielt fokus på tidlig kontakt inn i sving samtidig med å møte trykket i svingen. Gruppa har kjørt mye på ski hver dag og det har vært bra trykk i jobbinga.

De eldste har jobbet med mye av det samme, midtbalanse, snøkontakt og tidlig trykk. Utøverne har jobbet bra og har fått mulighet til å trene med en av de beste slalåm kjørerne i verden, Patrick Thaler (ITA). Samtidig har gruppa ligget ved siden av flere gode lag og fått mulighet til å studere topp skikjøring på nært hold. Ifølge Hallgeir er det svært viktig å få de sanseinntrykkene det er å se “live” skikjøring.

20110924 Stelvio 8    20110924 Stelvio 9
   Niclas trykker på                                                                      Synnøve

 

Barmark

Det ble kjørt barmark hver dag og det ble variert mellom spenst/hurtighet, styrketrening for stabiliseringsmuskulatur, bevegelighet/mobilitet og noe aerob. Målet for barmark treninga var å fortsette utviklingen av de fysiske ressursene samtidig med å ta hensyn til restitusjon. Intensitet og varighet på treninga måtte derfor tilpasses ifht, til høyde og belastning på ski.

20110924 Stelvio 10
       Kristoffer i sideplanke med bein og arm løft, tung øvelse!

Skole

Det ble lagt opp til skole i inntil 2 timer daglig. Alle som hadde skolearbeid jobbet svært bra og spesielt 1.klassingene. De fikk med seg mye skolestoff de skulle gå igjennom, det ble kanskje i overkant mye jobb? Må nevnes at de under oppholdet har hatt 3 innleveringer og 1 prøve.Lokalitetene for skole jobbinga har vært ganske bra, selv om det var høyrøstede Italienere innom av og til:-).

20110924 Stelvio 11 
       Embla med matteprøve
20110924 Stelvio 12 
       Peer ser ut til å ha kontroll
20110924 Stelvio 13 
       Frida har løsningen

Skader og sykdom

Bank i bordet! Alle har holdt seg friske og skadefri selv om noen på slutten begynte “å kjenne det” i beina.

20110924 Stelvio 14

Oppsummering

Det har vært en svært bra samling med mange skidager, høy kvalitet og gode forhold. Utøverne har jobbet målbevisst med stor entusiasme. Det har vært stor belastning, men utøverne har stått på, tross til tider slitne bein.  Stelvio er super aktuelt også neste år i og med bedre forhold enn de andre breene i Mellom europa. Det vi må tilpasse neste år er den Italienske skoleferien. Det var nok i overkant mye folk den første uka.

20110924 Stelvio 15

 

 

 

Ranger denne artikelen
(0 Stemmer)
Oppdal Alpin © All rights reserved | Vitnett AS