22 jun

Høsten 2006 er det 30 år siden skigymnaset i Oppdal ble etablert. Meningen med etableringen var å gi elever mulighet til å kombinere idrett med utdanning. Etter endt utdanning ved studieretning for idrettsfag oppnås studiekompetanse som gir mulighet til å søke inn på studier ved universitet og høgskoler.

Gjennom disse årene har det skjedd en rivende utvikling innen tilrettelegging av idretten. I starten var tilbudet basert på idealisme og trening under trange og enkle kår. Dagens tilrettelegging inkluderer individuell oppfølging på trening, skisamlinger, reiser på renn,- alt dette i kombinasjon med skole.

Elevene


I løpet av disse 30 årene har mer enn 750 idrettsungdom vært elever ved skigymnaset. Mange talenter har fått utvikle seg og nådd sine mål innen sin idrett . Skolens elever har hentet hjem mer enn 150 medaljer fra nasjonale og internasjonale mesterskap gjennom disse årene. Hvem visste at tidligere Trondheimordfører Anne Catrine Slundgård var en meget lovende alpinist i sine ungdomsår? Dagens alpinkomet Aksel Lund Svindal er den eleven som de senere år har markert seg mest internasjonalt. Vi må heller ikke glemme å nevne at proffsykelisten Kurt Asle Arvesen var en av skolens beste langrennsløpere fra 1989-1993. det dannet nok grunnlaget for hans proffkarriere innen sykling.

Norsk-amerikanske Grete Eliassen representerer de nye skigrenene innen frr-style. Hun tok gull i US-Open i slopestyle vinteren 2005.

Gjennom disse årene har skolen hatt elever i de fleste idretter. Alpint, langrenn og telemark har vært hovedidrettene ved skolen. I de senere år har fotball, curling, snøbrett og sykling også blitt populære idretter for mange.

Mange muligheter


Ikke alle oppnår sine idrettslige mål etter endt løp på skolen. Sant og si så er det ganske få som kan leve av idretten sin etter endt skolegang. Samtidig som man driver idrett, får man også utdanning i og erfaring som trener og instruktør. Mange tidligere elever har arbeidet og arbeider som trenere og ledere innen ulike idretter, blant annet som trenere på landslag i ulike skiidretter. Mange velger å studerer videre på studier som fysioterapi, medisin, lærer og idrettshøgskole.

Å være elev ved idrettslinja ved Oppdal videregående skole gir en mange muligheter og erfaringer. Personlig utvikling og måloppnåelse er sentrale element. Likeså opplevelser fra turer og reiser i inn og utland. Det er et krevende og hektisk liv, men det gir jo også mulighet for personlig utvikling og realisering av sine mål.

Ranger denne artikelen
(0 Stemmer)
Oppdal Alpin © All rights reserved | Vitnett AS